Jak nie popłynąć wraz z marzeniami

Każdy kto zakłada swój własny biznes powinien pamiętać o dwóch rzeczach – żeby być oryginalnym i żeby być porządnym i uczciwym. Jeśli czegoś z tych cech zabraknie, ludzie, którzy mieli przynosić pieniądze szybko znikną, bo znajdą sobie kogoś innego. Wachlarz przedsiębiorców nieudaczników można zaobserwować chociażby w jednym w programów niby kulinarnych, „Kuchenne rewolucje”. Znana restauratorka jeździ po całej Polsce zapraszana przez upadające restauracje po to, by je ratować. Jak się okazuje, znakomita większość właścicieli lokali nie ma zielonego pojęcia o tym, jak prowadzić dany biznes i dlaczego chce to robić. Chęć szybkiego wzbogacenia się kosztem może trochę naiwnych klientów szybko ich pogrążyła bo klienci jednak lubią dobrze zjeść czują co jest dobre a co nie. Właściciele lokali – wielcy zarządcy bardzo często nawet nie potrafią zrobić porządnych zakupów, które pozwoliłyby kucharzowi ugotować coś smacznego. Skąpstwo, brak elementarnej wiedzy – to wszystko sprawia, że mają wielkie problemy.

Tagi wpisu: , .

Dodaj komentarz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>